Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

Pateiktis įkeliama. Prašome palaukti

UGDYMO(SI) INTEGRALUMAS Kaip dažnai ugdymo procese taikote šiuos integracijos būdus? Teminė; Probleminė; Metodų; Ugdymo turinio.

Panašios pateiktys


Pateikčių temos: "UGDYMO(SI) INTEGRALUMAS Kaip dažnai ugdymo procese taikote šiuos integracijos būdus? Teminė; Probleminė; Metodų; Ugdymo turinio."— Pateikties kopija:

1 UGDYMO(SI) INTEGRALUMAS Kaip dažnai ugdymo procese taikote šiuos integracijos būdus?
Teminė; Probleminė; Metodų; Ugdymo turinio.

2 TEMINĖ INTEGRACIJA Vidurkis – teminę integraciją taiko 80% pedagogų.

3 PROBLEMINĖ INTEGRACIJA
Vidurkis – probleminę integraciją 90% pedagogų taiko kartais.

4 METODŲ INTEGRACIJA Vidurkis – metodų integraciją taiko 85% pedagogų.

5 UGDYMO TURINIO INTEGRACIJA
Vidurkis – ugdymo turinio integraciją taiko 72% pedagogų.

6 KONKREČIŲ PAVYZDŽIŲ PATEIKIMAS TEMINEI INTEGRACIJAI

7 Pateikti pavyzdžiai teminei integracijai:
Tema „Baldai“. Pažinimas – vaikai sužino iš ko baldai gaminami, kam reikalingi, įvertina baldų dydį. Socializacija – saugus elgesys su baldais ( nesisupti ant kėdės). Sveikatinimas – taisyklinga sėdėsena. Komunikacija – skaitomas eilėraštukas „Kas kiek turi kojų“. Meninė – lipdomi baldai iš plastilino. Tema „Transportas“. Kasdien aptariama vis kita transporto rūšis. Saugus elgesys su transporto priemonėmis ir tarp jų. Kūrybiniai žaidimai: konstruojama, statoma. Pažinimas – ekskursija į gaisrinę. Tema „Mūsų geri darbeliai“. Meninė – piešiami ir aplikuojami dekoratyvūs angeliukai. Socializacija – sukurti angelai nešami į senelių namus, dovanojami seneliams. Tema „Vasarėlė“. Pavojai, tykantys per vasaros atostogas, kaip apsisaugoti nuo saulės, saugiai elgtis prie vandens, kodėl ir kaip saugoti pačią gamtą. Kaip stiprinti ir grūdinti savo kūną. Dainuojamos dainos, mokomasi eilėraštukų. Žaidžiami aktyvūs žaidimai gryname ore.

8 KONKREČIŲ PAVYZDŽIŲ PATEIKIMAS METODŲ INTEGRACIJAI

9 Pateikti pavyzdžiai metodų integracijai:
Informaciniai metodai integruojami su kūrybiniais. Praktiniai metodai integruojami su tiriamaisiais. Darbas su interaktyvia lenta, kompiuterinės mokomosios programos, tyrinėjimai, eksperimentai, edukacinės išvykos. Žaidimo metu tyrinėjama. Lipdant iš sniego menišką skulptūrą, tyrinėjamos ir sniego savybės – šaltas, baltas, tirpsta. Žaisdami su kaladėlėmis, įvardina – didesnis, mažesnis, mažiausias; įvardina spalvų įvairovę; skaičiavimas. Analizuojant augalų įvairovę – aptariama jų forma, spalva, savybės; komponuojamos puokštės iš augalų; augalų savybių tyrinėjimas, dažant augalų sultimis ant popieriaus lapo. Ugdant savivokos ir savigarbos kompetenciją per edukacines programas, vakarones: įtraukiant lietuvių liaudies dainas, šokius, lipdant, piešiant, diskutuojant. Lankymasis parodoje, stebint ir perimant senelių patirtį; kviečiama audėja į darželį, kuri demonstruoja audimo technologiją; drožėją – drožinėja. Vaidinimo metodas mokantis eilėraštuko – emocijų išraiška veido mimikomis, judesiais, mėgdžiojimu.

10 KONKREČIŲ PAVYZDŽIŲ PATEIKIMAS PROBLEMINEI INTEGRACIJAI

11 Pateikti pavyzdžiai probleminei integracijai:
Problema – gendantys dantukai. Sukurtas ir vykdomas sveikos gyvensenos projektas apie dantukų priežiūrą. Kviečiamas sveikatos specialistas, filmo žiūrėjimas. Problema – „Patyčios“. Prisimenamos grupės taisyklės, stebimi filmukai apie draugystę, kviečiamas specialistas, kad papasakotų apie patyčių pasekmes. Kuriama draugystės knygutė ir pristatoma kitiems darželio vaikams. Problema – nepasidalinimas žaislais. Problemos aptarimas, analizuojama ir išsiaiškinama kodėl draugauti yra gerai. Statomas „Draugystės“ traukinukas, keliaujama į „Draugystės“ šalį, gaminama dovana draugui.

12 KONKREČIŲ PAVYZDŽIŲ PATEIKIMAS UGDYMO TURINIO INTEGRACIJAI

13 Pateikti pavyzdžiai ugdymo turinio integracijai
Lavinant smulkiąją motoriką formuojami savarankiškumo įgūdžiai, susipažįstama su smulkiaisiais aplinkos daiktais (segtukai, sagos ir pan.); Plečiamas aktyvusis ir pasyvusis žodynai, mokantis dainelių su judesiais. Dainelė „Aš namuką pastačiau“; Tema - „Aš stebiu ir pažįstu aplinką“. Tyrinėjama reali gamta, stebi, daro išvadas, vaizduoja potyrius piešiniu.


Atsisiųsti ppt "UGDYMO(SI) INTEGRALUMAS Kaip dažnai ugdymo procese taikote šiuos integracijos būdus? Teminė; Probleminė; Metodų; Ugdymo turinio."

Panašios pateiktys


Google reklama